Zaken Punt
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat heb je precies aan een accountant?

Wat heb je nou precies aan een accountant? Eigenlijk heel veel, zullen de meeste ondernemers zeggen. Een accountant kan voor ondernemer en bedrijf van grote toegevoegde waarde zijn. een accountant houdt zich bezig met de financiële administratie en controleert de boekhouding van de organisatie of instelling. Zo is er altijd iemand bezig met het op peil houden van de administratie en die zorgt dat de financiën op orde zijn. Ook kunnen zij helpen met bepaalde vraagstukken wanneer het gaat om herstructurering of bedrijfsovername, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.

Een accountant is een beschermd beroept, wat inhoudt dat niet iedereen zichzelf zomaar accountant kan noemen. Je moet deze titel eerst verdienen. Dit betekent in de praktijk dat je in het Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants, afgekort NBA, accountregister moet staan. Deze titel krijg je na jarenlange studie en opgedane praktijkervaring. Je kan dan zowel Administratieconsulent (AA) of Registeraccountant (RA) worden. je wordt een AA accountant na ongeveer 8 tot 9 jaar studeren en een RA accountant duurt zelfs nog langer, dat wordt je pas na 11 of 12 jaar. De hoofdtaak van een accountant is het opstellen en controleren van een jaarrekening. Zij houden zich dan ook vooral bezig met de wet- en regelgeving omtrent het jaarrekeningenrecht. Een AA accountant is vooral bezig met het daadwerkelijk opstellen van de jaarrekening, waar een RA accountant de jaarrekening controleert.

Een accountantskantoor als bijvoorbeeld Accountantskantoor Naaldwijk kan van grote waarde zijn voor jouw bedrijf. Zo helpen zij met het maximaliseren van de winst en ben je bewuster bezig met je cijfers, waardoor doelstellingen makkelijker gehaald worden. Op deze manier is een accountant ook echt een bedrijfsadviseur. En accountant adviseur; de perfecte combinatie voor jouw bedrijf. Zo helpen accountants in het Westland veel klanten in de agrarische sector, maar ook zzp’ers en horeca kloppen graag bij deze accountants aan om advies in te winnen.

http://weanaaldwijk.nl