Zaken Punt
Image default
Auto-industrie

4 redenen waarom een laadpas handig is voor ondernemers

Wellicht heb je als ondernemer ondertussen al de overstap gemaakt van de benzine auto naar de elektrische auto voor je wagenpark, of toch minstens gedeeltelijk. Op zich maakt dit voor de bestuurder geen enkel verschil uit, maar voor jou als ondernemer wel. Omdat elektrisch rijden de toekomst is en de overheden dit dan ook willen aanmoedigen, kun je al van bij de aankoop van de auto rekenen op een financiële tegemoetkoming; met het gebruik van de laadpas komen daar nog andere voordelen zomaar bij.

Slimme voordelen

Je kent het ongetwijfeld nog wel, dat systeem waarin bestuurders van een bedrijfsauto gingen tanken en nadien het bonnetje netjes bij je binnen brachten. Een hoop werk en geregel waar de administratie en boekhouding niet blij van werden. Hieronder kun je alvast 4 redenen vinden waarom de laadpas de perfecte oplossing is.

  1. Je verlicht het werk van de dienst boekhouding

Voor iedere laadpas krijg je maandelijks een handig overzicht toegestuurd. Daarop vind je de datum en het uur van de laadbeurt, zie je waar er geladen werd en door wie en wat de prijs van de laadbeurt was. De mensen van de dienst boekhouding kunnen dit document gewoon heel eenvoudig in de boekhouding verwerken zonder dat ze daar nog verder werk aan moeten besteden. Geen tijd meer die verloren gaat aan het verwerken van de gegevens en het terugbetalen van de kosten aan de werknemers.

  1. Het fiscaal voordeel laat zich al snel zien

Door met ene laadpas te werken, kun je onmiddellijk de op de laadbeurten betaalde BTW terugvorderen. Als je even nagaat hoeveel auto’s je in omloop hebt en hoeveel laadbeurten dit met zich meebrengt, zie je al snel dat het bedrag van die BTW aardig oploopt. Hou er rekening mee dat het voor het terugvorderen de enige manier is waarop dit mogelijk is. Losse bonnetjes van laadbeurten die werknemers zelf betaalden, komen hier niet voor in aanmerking helaas. Laadpalen thuis kunnen ook gekoppeld worden aan de pas en ook hier heb je dan op ieder moment een helder beeld van.

  1. Je behoudt altijd het overzicht

Laden kost geld en door gebruik te maken van een laadpas heb je als ondernemer een prima controlemiddel in handen. Door de vele details die op het overzicht vermeldt staan, kun je onmiddellijk zien wanneer iemand het niet zo nauw neemt met de bedrijfspolicy rond het laden van de auto. Met losse bonnetjes zal het al geruime tijd duren voor het je opvalt dat er onregelmatigheden in het laden voorkomen. 

  1. Je kunt je werknemers een makkelijke manier van laden aanbieden

De laadpas is ook voor jou als ondernemer een goede manier om het je werknemers zo makkelijk mogelijk te maken en dat zullen ze zeker waarderen. Ze hoeven niet langer zelf de laadbeurten te betalen en te wachten op terugbetaling, ze zijn er zeker van dat ze overal en altijd kunnen laden en het kost hen geen enkele moeite meer. Zeker voor werknemers die veel van hun werktijd op de baan doorbrengen, biedt de laadpas een enorm voordeel. Het uitgebreide netwerk aan laadmogelijkheden, zelfs bij hen thuis, maakt het hen alvast een stuk makkelijker.