Zaken Punt
Image default
Auto-industrie

De babykamer klaarmaken

De babykamer klaarmaken

Terwijl uw baby in uw buik blijft groeien, begint u met de voorbereiding van de complete babykamer. De babykamer zal zowel een rustplaats zijn als, als hij wat ouder is, een plaats om te spelen. Het moet rustig, praktisch en vrolijk zijn. Lees onze tips om de ideale babykamer voor te bereiden.

De kamer voorbereiden

  • Kies indien mogelijk een rustige, zonovergoten kamer die dicht bij uw slaapkamer ligt. Zo kunt u er gemakkelijk bij, vooral als uw baby ‘s nachts wakker wordt.
  • Kies zachte of lichte kleuren voor de muren; felle kleuren zijn stimulerend en kunnen uw baby’s vermogen om in slaap te vallen verstoren. Als u van felle kleuren houdt, introduceer ze dan in kleine accenten, zoals meubelstukken, lakens of gordijnen, decoratieve voorwerpen en knuffeldieren.
  • Kies hardhout of tegels voor de vloer, in plaats van tapijt, dat allergeen kan zijn.
  • Gebruik zachte en indirecte lichtbronnen.

De must-have spullen voor uw baby

In de eerste maanden van uw baby zijn er een paar dingen die hij nodig heeft.

  • Een wieg
  • Voor de eerste maanden van uw baby’s leven kan een wiegje ook nuttig zijn; kleiner dan een wiegje, voelt het wiegje veiliger aan voor uw baby.
  • Een muziekmobiel, opgehangen boven de wieg, die uw baby zal helpen in slaap te vallen.
  • Een ladekast en/of een kleerkast om de kleine spulletjes van uw baby in op te bergen.
  • Een luiertafel of een eenvoudig verschoonblad op de commode, waar u al uw luier- en schoonmaakspullen op kunt leggen: luiers, doekjes of wattenschijfjes, reinigingswater of -melk, luiercrème, enz.
  • Comfortabele stoel of schommelstoel.

Kinderkamer benodigdheden om te spelen

Babystoel

Uw baby heeft een plaats nodig om te zitten terwijl u kleertjes vouwt, opruimt, of van alles doet. En soms hebben uw armen gewoon een pauze nodig van het wiegen van uw lieve kleintje.

U kunt uw baby in zijn wiegje leggen zodat u alles kunt doen, maar dan kan hij niet goed om zich heen kijken, vooral niet tijdens de eerste weken van zijn leven.

Een babyzitje geeft uw kleintje de kans om te spelen, te leren en zijn omgeving te observeren. Bonus: op deze manier leer je je baby dat zijn wiegje alleen is om in te slapen, niet om in te spelen, wat handig is als het tijd is voor slaaptraining!

Speelgoed dat past bij de leeftijd

Een speelmat is het perfecte eerste speelgoed voor uw baby! Speelgoed hangt aan de bovenkant van het speelmat, wat uw kleintje aanmoedigt om naar dingen te reiken, en het matje is visueel aantrekkelijk voor hem of haar.

Bewaar speelgoed dat geschikt is voor de leeftijd op een gemakkelijk toegankelijke plaats, zoals een mand, die we hierboven al noemden. Ander speelgoed waar uw baby nog niet aan toe is, kunt u in de kast opbergen.

Benodigdheden voor een veilige kinderkamer

Babyfoon

Een monitor wordt uw ogen en oren in de babykamer meisje terwijl uw baby slaapt en stelt u in staat om in visueel contact te blijven met uw baby. De technologie voor babyfoons is tegenwoordig fenomenaal! Uw voorkeur en budget zijn de enige beperkingen!

Afdekhoezen

Uw kleintje zal rondrollen en kruipen voor u het weet! Wanneer uw baby begint te kruipen, beginnen zij te onderzoeken. Ze zijn nieuwsgierig, en stopcontacten zijn de perfecte hoogte voor die nieuwsgierige vingertjes om aan te raken en te onderzoeken.

De veiligheid van uw baby is uw eerste prioriteit, dus dek de stopcontacten in uw huis af met afdekplaatjes voordat ze mobiel worden.

Essentiële extra’s voor de kinderkamer

Dagboek

In de eerste dagen van het ouderschap heb je soms slaaptekort, wat de weg vrijmaakt voor een vergeetachtig brein! Om uw mama-hersenen (of papa-hersenen!) te helpen, houdt u een notitieboekje en een potlood bij de hand om te noteren wanneer uw baby heeft geslapen, gepoept en gegeten. Op die manier kunt u de volgende voeding of het volgende dutje beter voorspellen.

Het bijhouden van de luierwisselingen van uw baby helpt u ook om een patroon in uw baby te ontdekken, zodat u kunt zien wat normaal is en wat niet. En als u toch bezig bent, noteer dan ook alle mijlpalen – zoals lachen, koeren en omrollen. Uw mama-hersenen of papa-hersenen zullen u later dankbaar zijn!

Verduisterende gordijnen

Zelfs een klein beetje licht kan je kleintje storen tijdens een dutje of ‘s ochtends vroeg wakker maken. Het daglicht blokkeren kan een levensredder zijn (of in ieder geval een slaapredder!) voor jou en je baby, en het gebruik van verduisterende gordijnen is de beste manier om dit te doen.

Heeft u alles?

Er zijn heel veel artikelen op de babymarkt, en het is makkelijk om overweldigd te raken als je probeert te beslissen wat je echt nodig hebt. Houd je aan onze lijst met benodigdheden voor de babykamer en je hebt alle benodigdheden om voor je nieuwe kleintje te zorgen!

 

https://www.witteruismachine.nl/blog/tips-om-je-babykamer-in-te-richten/