Zaken Punt
Image default
Auto-industrie

Pinautomaat huren of kopen?

Sinds de mobiele pinautomaat zijn intrede heeft gedaan, bieden steeds meer ondernemers de optie om een pinautomaat te huren of te kopen. Ben je ondernemer en twijfel je tussen een pinautomaat huren of kopen? Check dan hier de wat de voor- en nadelen zijn van een pinautomaat huren op kopen.

Aanschaf pinautomaat

De aanschaf van een pinautomaat heeft zoals gezegd voordelen en nadelen ten opzichte van een pinautomaat huren. Het voordeel is dat je de pinautomaat van jou is en bij huren blijf je natuurlijk steeds doorbetalen. Heb je veel en lang een pinautomaat nodig? Dan is vaak de aanschaf van een pinautomaat het handigste. Voor een kortere periode is de aanschaf van een pinautomaat in de meeste gevallen te duur.

Huren van een pinautomaat

Zoals je al gelezen hebt, is een pinautomaat huren interessant als je het apparaat niet te lang nodig hebt. Alleen, wat is dan niet te lang? Meestal kun je uitgaan dat een jaar de grens is. Dus als je korter dan een jaar de pinautomaat nodig hebt, is huren vaak het voordeligste. Bij een periode van langer dan een jaar is het kopen van een pinautomaat handig.

Nog een optie

Er is ook nog een andere optie: leasen. Bij leasen zijn er veel overeenkomsten met huren. Toch zijn er wel verschillen. Zo is er bij leasen vaak een optie tot koop en bij huren is dat niet het geval. Leasen is eigenlijk een soort ‘lenen tegen betaling’. Je kunt de lease vaak uiteindelijk kopen voor de restwaarde.waarbij je uiteindelijk het te leasen goed kunt kopen voor een restwaarde.

Leasen is veelal dan net wat duurder dan huren. Leasen is net zoals huren alleen interessant voor een periode van minder dan een jaar. Heb je echter aspiraties om later de pinautomaat aan te schaffen na dat jaar? Dan is leasen wellicht interessanter.

https://www.twelve.eu/pinautomaten/