Zaken Punt
Image default
Bedrijven en samenleving

Zo kies je het juiste fietszadel

Zo kies je het juiste fietszadel

Geniet je momenteel van je fiets hobby? Krijg je na een paar dagen fietsen last van zadelpijn? Bij zadelpijn voel je pijn in de liesstreek en vlekken of uitslag op de huid zullen er pijnlijk uitzien en aanvoelen. Als je van fietsen begint te houden, zit je de hele dag op een fietszadel. Fietsen is echt leuk. Zonder het te beseffen voel je echter steeds meer pijn in het zadelgebied. Wanneer dit gebeurt, kun je overwegen om te stoppen met fietsen. Dat is echter geen oplossing. Het enige dat je hoeft te doen, is je fietszadel vervangen door het type, de maat en de vorm van het zadel dat bij jou past. Wanneer je voor het eerst een fiets koopt, moet je het zadel dus controleren en uitproberen om te weten of het fietszadel echt comfortabel is en past bij jouw lichaamsvorm of niet. Hier zijn enkele tips voor het kiezen van het juiste fietszadel.

Kies een zadel dat bij je lichaamsvorm past

Op het fietszadel bevindt zich een gedeelte dat het V-kanaal wordt genoemd. Het V-kanaal is het deel van het zadel dat is ontworpen om te voorkomen dat je pijn voelt. Als je een fiets koopt, kies dan een zadel met een V-kanaal positie dat past bij jouw lichaamsvorm, zodat je later geen pijn voelt bij het trappen op de fiets. Waar je ook op moet letten bij het fietsen, is dat je je heren portemonnee niet in de achterzak van je broek draagt ​​of opbergt. Dit komt omdat de portemonnee in de weg kan zitten en je niet in staat zult zijn om de juiste positie te krijgen tijdens het trappen op de fiets.

Let op de vorm en breedte van het zadel

De vorm en breedte van het zadel bepalen het comfort tijdens het fietsen. Omdat ieders zitvlak anders is in vorm en breedte, moet je de juiste vorm en breedte kiezen die je comfortabel maakt bij het fietsen van lange afstanden. Als je lange afstanden fietst, neem je vaak je rugtassen en andere spullen mee. Dit verhoogt het gewicht van de last die door het bekken en de benen moet worden gedragen bij het trappen op een fiets. Zorg er daarom voor dat de vorm en breedte van het zadel goed is voordat je gaat fietsen, zodat je billen en liezen niet snel pijn doen en je geen blaren en zadelpijn krijgt.

Kies een zadelmodel dat je comfortabel zal maken

Er zijn verschillende modellen zadels die je op de markt kunt vinden. Er zijn zadels waarvan de vorm tot aan de achterkant doorloopt, terwijl sommige langwerpig zijn en sommige gaten in de achterkant hebben. Al deze modellen zijn niet alleen voor esthetiek, maar ook om je comfort te bieden. Zoals eerder aangegeven heeft iedereen een andere bilmaat. Daarom wordt het zadel gemaakt naar de behoefte van de consument.

Ken het omslagmateriaal

De laatste tip voor het kiezen van het juiste zadel is om het zadeldek te controleren. Kies een zadel dat is gevoerd met zacht en drukbestendig schuim. Kies daarnaast voor een zadel met een zachte en waterafstotende hoes. Als het zadel zacht genoeg is, de hoes zacht en de maat en vorm ook goed zijn en in overeenstemming met je lichaamsvorm, dan zul je geen zadelpijn ervaren. Je kunt dus comfortabel fietsen, ook als je een flinke afstand aflegt.