Zaken Punt
Image default
Bouw en onderhoud

Het gebruik van een schroefcompressor

Bij sommige processen heb je perslucht nodig. Je kunt een schroefcompressor gebruiken om de lucht samen te persen en naar je machines, gereedschappen en apparatuur te sturen. Op deze manier kunnen ze goed werken. Laten we het eens hebben over een spijkerpistool. Een spijkerpistool werkt met perslucht. Wanneer je de trekker van een spijkerpistool overhaalt, schiet het spijkers uit de kamer. Dat komt omdat er veel druk is opgebouwd.  Deze druk wordt gecreëerd wanneer je luchtcompressor met hoge snelheden lucht in die kamer duwt. Hoe sneller de lucht erin wordt geperst, hoe meer druk er in die ruimte wordt opgebouwd en hoe sneller spijkers kunnen worden afgeschoten.

Perslucht in pneumatisch gereedschap

Pneumatisch gereedschap wordt ook wel luchtgereedschap genoemd. Dit gereedschap gebruikt perslucht die wordt geleverd door een compressor. Pneumatisch gereedschap kan voor veel doeleinden en in verschillende industrieën worden gebruikt. Ze worden vaak gebruikt voor reinigings-, boor-, schuur-, snij- en polijsttaken. Ze zijn vaak te vinden in autoreparatie werkplaatsen of fabrieken. Dit komt omdat ze efficiënter zijn dan traditionele elektrische gereedschappen die elektriciteit nodig hebben om te werken.

Het aandrijven van machines 

Een schroefcompressor van Elewout kan worden gebruikt om machines aan te drijven die luchtdruk nodig hebben. Deze perslucht wordt gebruikt in een aantal verschillende toepassingen, waaronder productie- en gereedschapsmachines. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken voor het aandrijven van een lopende band of een machine die gereedschappen bedient. 

Pneumatische slagmoersleutel

Het is erg handig om een pneumatische slagmoersleutel in je garage te hebben. Slagmoersleutels zijn perfect om hardnekkige bouten los te krijgen of weer op hun plaats te bevestigen. Dit komt door hun vermogen om snel veel koppel te produceren. Hoe werkt een slagmoersleutel? Het gereedschap gebruikt perslucht als krachtbron in plaats van elektriciteit zoals het meeste huishoudelijk gereedschap. De gecomprimeerde lucht duwt tegen de kop van de inbus in het handvat van het gereedschap. Hierdoor gaat de inbus met hoge snelheid draaien wanneer hij op een boutkop of moer wordt aangedraaid. Om dit weer los te krijgen, hoef je alleen maar een andere hendel bovenop de handgreep naar beneden te trekken. Dit gereedschap is dus redelijk eenvoudig te gebruiken.