Zaken Punt
Image default
Informatiediensten

Tips bij het vergelijken van internet voor jouw kantoorruimte

Internet vergelijken is belangrijk bij het kiezen van een internetverbinding voor je bedrijf. Hierbij moet je rekening houden met verschillende factoren. Een bedrijf heeft een betrouwbare internetverbinding nodig die het verkeer van werknemers en klanten aankan zonder vertraging of uitval. Tegenwoordig gebruiken de meeste bedrijven cloud computing en VoIP-telefoonsystemen. Zorg er dus ook voor dat deze services beschikbaar zijn op het netwerk van jouw gekozen provider. Een andere overweging moet veiligheid zijn. Met zoveel vertrouwelijke informatie die tegenwoordig via e-mail of elektronische bestanden wordt gedeeld, is het van vitaal belang dat jouw bedrijf ook een soort van bescherming heeft tegen cyberaanvallen en datalekken.

Overweeg wie de verbinding gaat beheren

Internettoegang is een essentiële zakelijke hulpbron. Het gaat er niet alleen om je medewerkers online en verbonden te krijgen. Het gaat er ook om hoe je die verbinding krijgt, wat voor soort ondersteuning je nodig hebt en of er beperkingen zijn aan de ondersteuning. Denk na over enkele factoren voordat je ergens je aanmeldt bij internet providers. Wat voor ondersteuning heb je nodig? Als jouw kantoorruimte slechts uit vier personen bestaat, is het waarschijnlijk geen probleem dat één persoon alles beheert. Als je kantoorruimte echter tien of meer mensen heeft die vaak op afstand samenwerken voor projecten of evenementen, dan is het uiterst belangrijk om iemand te hebben die kan reageren op vragen en zorgen.

Overweeg wat er komt kijken bij het opzetten van de verbinding

De tijd en het geld dat erin wordt gestoken tijdens het opzetten van een nieuwe verbinding kunnen aanzienlijk hoog zijn, dus het is het beste om te weten waar je aan begint. De meeste serviceproviders geven gratis schattingen voor de installatie, maar het is toch de moeite waard om hen te vragen naar eventuele extra kosten. Bedenk ook welke apparatuur nodig is voor je kantoorruimte en of er beperkingen zijn aan waar de verbinding kan worden gebruikt.

Ontdek hoeveel een service kost

Ontdek hoeveel een service kost. Het is belangrijk om te weten waarvoor je betaalt en wat in dat bedrag is inbegrepen. Kijk naar de maandelijkse lasten, datalimieten en overschrijdingskosten, evenals eventuele extra kosten voor apparatuur of installatie. Bekijk het contract- en annuleringsbeleid om te bepalen of er verborgen kosten of langetermijnverplichtingen zijn die kunnen leiden tot extra kosten wanneer je de service voortijdig probeert te beëindigen. Als er geen contract is, zoek dan vooraf of het bedrijf een aanbetaling of creditcardnummer vereist. Je kan overwegen je aan te melden voor automatische betalingen via je bankrekening, zodat ze automatisch worden afgehandeld zonder dat je zelf de betalingsdatum van elke maand hoeft te onthouden.

Bij Breedbandwinkel krijg je snel je nieuwe abonnement

Het krijgen van een nieuw internetabonnement kan enkele weken duren. Dit is afhankelijk van hoe lang het duurt voordat het pakket arriveert. Heb je snel internet nodig of ga je bijvoorbeeld verhuizen? Dan is “Online in één dag” het antwoord. Je kunt ervoor kiezen om “binnen één dag online te bestellen” en krijg je een databundel van 50 GB bij je internetabonnement. Je kunt ook een pakket kiezen waarmee je zoveel kunt gebruiken als je wilt zonder bij te houden. Ze sturen je binnen 24 uur na je bestelling een 4G wifi-apparaat op. Tot het einde van je abonnement kun je je laptop, smartphone en andere draadloze apparaten verbinden met internet. Het 4G Wifi-apparaat is een kleine router die een draadloos 4G-signaal omzet in een wifi-verbinding. Je zet het apparaat aan en verbindt het met je wifi netwerk. Je hoeft verder niets te doen.