Zaken Punt
Image default
Boekhouding

Een industriële afstandsbediening voor iedere branche

Een industriële afstandsbediening is er voor iedere branche tegenwoordig. Deze industriële afstandsbediening is een bediening die machines, voertuigen en apparaten kan bedienen middels een radiofrequentie. Deze afstandsbediening werkt anders dan een normale afstandsbediening. Helemaal afhankelijk van de instellingen die door software zijn ingegeven zendt de afstandsbediening een radiogolf uit naar de radiografische module in deze ontvanger. Ontvangt de ontvanger het radiosignaal? Dan controleert deze of het de juiste frequentie is en of de beveiligingscodes overeenkomen. Als dit klopt dan stuurt de ontvanger een instructie naar het apparaat dat op de afstandsbediening is aangesloten en komt het apparaat in beweging.

 

Bereik

Een voordeel van zo een afstandsbediening is het grote bereik. Veel afstandsbedieningen kunnen al meer dan 100 meter overbruggen. Wel is dit afhankelijk van de omgeving waar de afstandsbediening wordt gebruikt. Een industriële afstandsbediening kan namelijk in meerdere sectoren worden gebruikt. Denk aan de bouw, de spoorwegen, het bos, de scheepsvaart, de mijnbouw en ga zo maar door.

 

Radiografisch

Zo een industriële afstandsbediening waar we het net over hadden, wordt ook wel een radiografische afstandsbediening genoemd. De afstandsbedieningen besturen namelijk bijna altijd kranen. Deze kranen kunnen bijvoorbeeld bovenloopkranen zijn, maar ook portaalkranen, zwenkkranen, mobiele kranen of vaste kranen. De radiografische afstandsbediening zorgt ervoor dat materiaal veilig wordt verplaatst. Er bestaan meerdere types van de radiografische afstandsbediening. Over het algemeen wordt deze afstandsbediening gebruikt voor kranen die zwaar materiaal verplaatsen, variërend van vijf tot honderden tonnen.

 

Types

De radiografische afstandsbediening werkt dus op radiosignalen. Het aantal apparaten dat kan worden bediend dat verschilt per zender, net als het aantal functies dat kan worden bediend. De zender kan in principe altijd twee functies regelen. Met een ander woord noemen we dit ook wel 2-kanaals afstandsbediening. Toch kan een zender ook meerdere functies regelen. Zo bestaat er ook een 8-kanaalsafstandsbediening waarmee er acht functies bediend kunnen worden. Naast de functie verschillen de afstandsbedieningen ook nog in bereik. Wil je een afstandsbediening die precies kan wat je nodig hebt? Ga dan eens in gesprek met een specialist en laat een offerte op maat maken. Op deze manier kun je meerdere opties tegen elkaar afwegen, zodat je dadelijk precies de juiste afstandsbediening hebt.

https://www.hetronic.nl/