Zaken Punt
Image default
Marketing en reclame

7 x tips om werknemers een fijne zomervakantie te wensen

Er zijn kerstpakketten, bedrijfsuitjes, aardigheidjes met Sinterklaas, maar wanneer werknemers hun zomervakantie gaan vieren krijgen ze zelden wat mee. Raar eigenlijk. Onderscheid je als werkgever en maak een klein (aftrekbaar) bedrag vrij om het personeel iets leuks mee te geven!

(Bad)handdoek bedrukken

Een strandlaken of handdoek bedrukken is het eerste leuke idee. Dit kan met een tekst die bij het bedrijf past, of simpelweg het logo. Of iets anders, als je werknemers niet tijdens hun vakantie aan het werk wilt herinneren. Iets anders is dan leuker. Denk bijvoorbeeld aan running gags die het afgelopen jaar door het pand gingen.

Paraplu voor de vakantie in eigen land

Een ludiek cadeautje moet kunnen. Vieren de meeste werknemers hun zomer in eigen land of net over de grens, dan is een bedrukte (storm)paraplu een geinig idee. En handig bovendien, met onze onvoorspelbare zomers. Sowieso zijn paraplu’s mooie relatiegeschenken en niet alleen van toepassing als je je personeel iets leuks wilt geven.

Strandspelletjes

Het is wel zaak dat zo’n aardigheidje makkelijk in de koffer mee kan. Een beachball, frisbee of beachball strandset met een afbeelding, logo of tekst erop is precies zo’n klein presentje dat mensen meenemen op vakantie. Nogmaals, het is niet zozeer de bedoeling om reclame te maken, maar meer om te laten zien dat je de werknemer waardeert.

Koeltasje

Hier wordt altijd leuk op gereageerd: een Keep-it-Cool koeltasje – eventueel met je logo of een tekst erop – waarin de drankjes en hapjes goed blijven tijdens een dagje strand of picknick. Je kunt hier ook alvast wat spulletjes indoen. Een picknickkleedje, een handdoek of iets lekkers dat op een warme dag opengetrokken kan worden.

Tas of rugzak met tekst

Tijdens vakanties wil menigeen de nodige steden bekijken. Dan komt een kleine rugzak of linnen tas natuurlijk van pas. Deze zijn eveneens te bedrukken met een toepasselijke tekst. Heb je de mogelijkheid om het nog persoonlijker te maken, doe er dan een reisgidsje over de plaats van bestemming in. Zo wordt het, net als met Kerstmis, een echt pakketje.

Waterfles of bidon

Wat vrijwel iedereen altijd bij zich heeft, is een waterflesje. Zeker in warme landen. Speel hierop in en laat een aantal bidons bedrukken. Komt altijd van pas. Deze items worden ook vaak weggegeven als relatiegeschenk en bovendien zelden weggegooid.

Telefoonhouder ligstoel

Ook de smartphone mag met vakantie! Een houder in de vorm van een ligstoel is hier symbolisch voor. Zet erop dat de werknemer zijn (werk)telefoon een aantal weken met rust moet laten om bij te komen. Denk aan zoiets als “Hard work pays off, have a nice and offline holiday!”