Zaken Punt
Image default
Marketing en reclame

Tips voor leuke en unieke relatiegeschenken

Er zijn bepaalde momenten in het jaar dat je je klanten of zakenrelaties extra in het zonnetje wilt zetten. Of je bent op zoek naar een opvallende manier om je nieuwe product te introduceren. Als je een groot bereik wilt hebben voor een relatief klein budget, zijn relatiegeschenken een ideale methode om dit vorm te geven.

Wat is het voordeel van relatiegeschenken geven?

In Europa is het eigenlijk nog niet zo heel lang de gewoonte om relatiegeschenken te geven. Tijdens de verkiezingscampagne in 1782 van de Amerikaanse President George Washington werden de eerste stappen al gemaakt door campagne buttons uit te delen. In Europa begon men pas in de jaren zestig van de vorige eeuw de voordelen hiervan in te zien. Want een relatiegeschenk hoeft niet altijd groot te zijn. Het gaat om het idee en of je de juiste boodschap kunt overbrengen. Het voordeel van relatiegeschenken is dat je ook met een klein budget een groot gebaar kunt maken. Bij Loopper vind je in alle prijsklassen relatiegeschenken die jouw boodschap over kunnen brengen.

Populaire relatiegeschenken

Als je het hebt over bekende relatiegeschenken dan kom je al snel bij pennen en andere kleine bureauaccessoires uit. Zoals bijvoorbeeld een notitieblokje of een USB stick. Bij Loopper bestel je deze in verschillende aantallen. Daarnaast kunnen deze relatiegeschenken door Loopper ook allemaal bedrukt worden. Bijvoorbeeld met je bedrijfslogo, of met de naam van je product erop. Deze kleinere relatiegeschenken zijn gemakkelijk uit te delen tijdens evenementen waar veel mensen komen. Zo heb je een groot bereik, met een relatief simpel relatiegeschenk.

Laat je bedrijf opvallen met de juiste relatiegeschenken

Wil je een boodschap afgeven waardoor mensen een positieve indruk van je bedrijf krijgen, dan heeft Loopper daar ook leuke mogelijkheden voor. Want ook met relatiegeschenken kun je laten zien dat je nadenkt over duurzaam ondernemen. Kies daarom uit het assortiment van Loopper een shopper van katoen en kurk, of een bamboe powerbank. Of laat een postcard met zaden bedrukken met een persoonlijke boodschap voor de ontvanger. Deze duurzame relatiegeschenken zijn niet alleen leuk om te krijgen, ze geven de ontvanger ook nog een positieve indruk van je bedrijf.

Stem je relatiegeschenken af op je doelgroep

Wil je een uniek relatiegeschenk geven, dan is het belangrijk dat je het afstemt op de doelgroep. En daar bedoelen we in dit geval mee de mensen die bij het evenement aanwezig zijn. Ben je sponsor tijdens een sportief evenement? Dan deel je bidons uit die je door Loopper hebt laten bedrukken. Als je een bijeenkomst organiseert waar je een groot vrouwelijk publiek hebt dan kies je voor relatiegeschenken uit de categorie Wellness van Loopper. Denk aan een zakspiegeltje, een manicuresetje of een stick met zonnebrandcrème.

Een relatiegeschenk hoeft niet altijd de activiteit van jouw bedrijf te vertegenwoordigen. Veel relatiegeschenken uit het assortiment van Loopper bestaan uit dagelijkse gebruiksvoorwerpen. Het voordeel hiervan is, dat mensen deze voorwerpen minsten één keer per dag oppakken. Want iedereen drinkt wel een kop koffie of thee op een dag. En een pen heb je ook altijd op je bureau liggen. Als dat voorwerp dan bedrukt is met jouw logo, zullen mensen onbewust de hele dag aan je denken. En dat is wat je met je relatiegeschenk wilt bereiken.