Zaken Punt
Image default
Bedrijvengidsen

Milieuvriendelijk leven

Geef jij ook iedere maand een bijdrage aan verschillende goede doelen om op te komen voor het milieu, de dieren en de klimaatverandering en heb je geen zin meer om dit te blijven doen? Doe dan zelf wat terug voor het milieu en ga milieubewuster leven. Het is makkelijker dan je denkt en je houdt er ook nog eens geld aan over. Met deze tips kan jij jouw maandelijkse bijdrage aan Greenpeace opzeggen.

Gebruik al je producten

Weggooien is natuurlijk niet alleen hartstikke zonde, het is vaak ook helemaal niet nodig. Ga daarom door je huis en zoek uit welke producten je kunt gebruiken. Is er een product bijna over datum? Kies er dan voor om ’s avonds hier een maaltijd mee te maken in plaats van opnieuw boodschappen te doen. Wanneer je nog een stapje verder wilt gaan kan je langsgaan bij de lokale supermarkt en producten kopen die (bijna) over datum zijn. Hier krijg je vaak een mooi prijsje voor en het wordt niet weggegooid.

Scheid je afval

Misschien ben je hier al volop mee bezig, maar het scheiden van afval is ontzettend belangrijk voor het milieu. Dit voorkomt zwerfafval, zodat jouw mooie wandeling niet verpest wordt door zakjes, blikjes of flesjes. Je betaalt ook alleen voor restafval, dus het is ook nog eens voordeliger om je papier, plastic en restafval te scheiden. Daarbij kan veel afval tegenwoordig gerecycled worden, wat voor minder vervuiling zorgt.

Herbruikbare spullen

Er zijn veel spullen waar je een herbruikbare versie van kunt kopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan plastic flessen. Wanneer je water drinkt, kan je dit net zo goed in een herbruikbare fles meenemen en deze vullen op school of op je werk. Ook voor kleinere spullen zoals watjes zijn herbruikbare versies gemaakt. Je was ze gemakkelijk uit in de wasmachine en hoef je ook niet wekelijks langs de drogisterij.

Greenpeace opzeggen

Als je bovenstaande tips volgt hoef je je niet schuldig te voelen als jij jou maandelijkse bijdrage aan Greenpeace wilt opzeggen. Je doet jouw ding om deze wereld een klein beetje beter en milieuvriendelijker te maken. Daar heb je een organisatie als Greenpeace niet altijd voor nodig.