Zaken Punt
Image default
Werkgelegenheid

Juridische vacatures als advocaat

Is het beter om bij een advocatenkantoor te werken?

In een wereld die ondernemerschap en tijdsvrijheid verheerlijkt, is het een doordachte keuze om advocaat te worden. Er zijn verschillende juridische vacatures waar je op kunt solliciteren. Advocaten zijn in de basis professionals, wat inhoudt dat ze op bepaalde gebieden bijzondere expertise hebben. Er is bijna geen verschil tussen het zijn van een zelfstandige advocaat en het werken bij een advocatenkantoor. Welke is beter?

Juridische vacatures als advocaat na afstuderen

Net als een arts vereist de advocatuur een reputatie die is gebaseerd op de prestaties en het vertrouwen van cliënten. Eigenlijk is dit beroep vrij uniek; het vereist kennis en vaardigheden om goede resultaten te behalen. Een pas afgestudeerde heeft dat zeker niet, maar ze kunnen wel solliciteren op juridische vacatures als advocaat of assistent-advocaat. Over het algemeen zullen pas afgestudeerden zich bij advocatenkantoren aansluiten om ervaring op te doen. Bij grote advocatenkantoren zal het advocatenwerk worden onderverdeeld in meer specifieke gebieden. De gebieden die worden bestreken kunnen arbeidsrecht, administratief recht, contractenrecht, echtscheiding, faillissement en strafrecht zijn. Door je te concentreren op een bepaald vakgebied, hoop je dat je een expert wordt op dat gebied. Hetzelfde geldt voor alle advocaten die op andere gebieden werkzaam zijn.

Juridische vacatures als senior advocaat

Wanneer iemand al genoeg ervaring heeft, besluiten sommige advocaten soms om een eigen kantoor te openen. Je hoeft dan niet te solliciteren op juridische vacatures. Als professioneel persoon zal het natuurlijk niet moeilijk zijn omdat je één gebied grondig onder de knie hebt. De zwakte is echter dat klanten behoeften kunnen hebben die niet noodzakelijk overeenkomen met de diensten die je aanbiedt. Om je inkomen op peil te houden, is het noodzakelijk om andere advocaten in dienst te nemen die deskundig zijn op gebieden waar je geen kennis over hebt. Je moet ook marketing leren of uitbesteden om je naam bekend te maken. Als je bij een bestaand advocatenkantoor blijft, is de naamsbekendheid een van de voordelen. Je hoeft niet meer na te denken over teams en marketing. Iedereen heeft al zijn respectievelijke posities en banen. Je hoeft alleen maar gefocust te blijven op je vakgebied.

De voordelen van juridische vacatures als advocaat

Het jaarsalaris van een advocaat is € 99.072, ofwel € 47,63 per uur, volgens salarisexpert.com. Dat inkomen kan nog steeds een gemiddelde bonus van € 6.707 per jaar opleveren. Om advocaat te worden, moet je een juridische opleiding hebben genoten. Vervolgens moet je solliciteren op juridische vacatures. De gemiddelde advocaat in Nederland heeft een master en een doctoraat. Met zoveel inkomsten kun je hier juridische vacatures vinden als je interesse hebt.

https://advocatenkantoren.nl/juridische-vacatures/