Zaken Punt
Image default
Marketing en reclame

Bedrijven die verkopen aan andere bedrijven

Alle producten komen natuurlijk ergens vandaan. Niks bestaat zomaar ineens en alles moet in elkaar gezet worden met verschillende onderdelen. Als je het eindproduct in de winkel of via een online webshop koopt, dan hebben we het over B2C, wat staat voor Business-to-consumer. Naast B2C heb je ook B2B, dit staat voor business-to-business. Oftewel bedrijven die producten of diensten verkopen aan andere bedrijven. Zoals net al werd gezegd, wordt je eindproduct door meerdere onderdelen gemaakt en soms komen die van andere bedrijven af. B2C bedrijven hebben vaak een marketing bureau voor zich werken, maar wist je dat er ook een B2B marketing bureau is?

 

Wat doet een B2B?

B2B of ook wel Business to Business genoemd, staat dus voor het leveren van diensten of producten tussen bedrijven onderling. De marketing en verkoop vindt dus niet plaats van een bedrijf naar een consument, bij deze transacties en communicatie zijn alleen maar bedrijven betrokken. Bedrijven onderling moeten natuurlijk ook bij elkaar opvallen. Er zijn namelijk ontzettend veel bedrijven die dezelfde diensten of producten aanbieden, dus hoe zorg jij ervoor dat jij als bedrijf opvalt zodat een ander bedrijf met jou een samenwerking aan kan gaan?

 

Hoe werkt B2B marketing?

B2B-marketing is een marketing voor B2b-bedrijven. Klinkt logisch, maar het is allemaal nog niet zo simpel. Deze vorm van marketing richt zich namelijk op het in kaart brengen van de doelgroep, het genereren van leads en het op de juiste manier op de markt brengen van een product of dienst. Allemaal dingen waar je rekening mee moet houden om jou als bedrijf goed op de markt te brengen. Alleen hoe doe je dit dan precies wanneer je al mega veel concurrentie hebt? Hoe zorg je dat je er dan uit springt met jouw product en andere bedrijven toch voor jouw bedrijf kiezen?

 

SEO blijft overal terugkomen

Eigenlijk doe je met B2B marketing precies hetzelfde als met SEO. Je wil dat jouw bedrijf als één van de eerste bovenaan komt te staan wanneer een bedrijf een samenwerking zoekt met een product die jij als bedrijf aanbiedt. Het is daarom belangrijk dat je jouw linkbuilding, leads, content en website techniek in orde hebt. Een performance marketing bureau kan je hierbij helpen, zodat je dit ook in één keer goed doet en daarom meteen goed zichtbaar op de markt bent, want daar gaat het uiteindelijk om, andere bedrijven kunnen jou dan ook zien.