Zaken Punt
Image default
Auto-industrie

Ben je in de 20? Investeer in deze dingen!

Als twintiger is de beste tijd om te investeren. De reden hierachter is dat je jong bent en meer jaren hebt om je geld te laten groeien. Dit betekent ook dat je meer risico kunt nemen. Er zijn een aantal dingen die je als millennial kunt doen om jezelf in de toekomst klaar te stomen voor financieel succes. In goud beleggen is een van de beste dingen die je kunt doen als je net begint met investeren. Goud is altijd een topinvestering geweest voor beginners en langetermijnbeleggers. Er is dus geen reden waarom jij er ook niet in zou moeten investeren.

Goud en zilver

Goud en zilver zijn een goede hedge tegen inflatie. Wanneer je geld zijn waarde begint te verliezen, kun je je wenden tot goud en zilver om het te beschermen. Naarmate de euro minder waard wordt, wordt elke gram goud meer waard. Op deze manier behoud je je koopkracht dat je kunt gebruiken voor dingen zoals voedsel of huisvesting. Goud is ook een goede afdekking tegen een financiële crisis, omdat het niet fluctueert met andere beleggingen, zoals aandelen doen in tijden van onzekerheid op de markt. De goudprijs vertoont al lange tijd een algemene opwaartse trend, ondanks korte termijn fluctuaties. In goud beleggen is dus een logische keuze als je op zoek bent naar iets dat zijn waarde niet verliest in moeilijke tijden, maar ook niet waardeloos zal zijn in goede tijden. Je kunt fysiek goud kopen van betrouwbare en gerenommeerde verkopers.

Vastgoed

Vastgoed is een uitstekende investering om te doen als je in de twintig bent. Het kan worden verhuurd of met winst worden verkocht als je denkt dat de markt in de toekomst lucratiever zal zijn. Je kunt er ook tegen lenen. Op deze manier maak je gebruik van je vermogen om rendement te genereren op het geld dat je al hebt. Dergelijke investeringen worden ‘materiële activa’ genoemd omdat ze echte waarde hebben en kunnen worden verkocht wanneer dat nodig is. Vastgoed is een goede afdekking tegen inflatie omdat het in de loop van de tijd in waarde stijgt als gevolg van vraag- en aanbod op de markt.