Zaken Punt
Image default
Auto-industrie

De voordelen van spraakherkenning voor jou als ondernemer

Een van de meest opvallende voordelen van spraakherkenning is dat ondernemers sneller taken op hun computer uit kunnen voeren. Door het typen te vervangen door spreken zorg je ervoor dat het toetsenbord overbodig wordt en dat jij sneller kunt werken dan ooit tevoren. Denk hierbij aan het schrijven van e-mails, het schrijven van artikelen voor op de website, het maken van social media posts, noem maar op. Door het toetsenbord te vervangen door spraak bespaar je ontzettend veel tijd, waardoor jij meer tijd overhoudt voor andere werkzaamheden. Dit is dan ook de reden dat spraakherkenning ideaal is voor ondernemers.

 

Ga efficiënter aan het werk

Naast het voordeel dat je veel minder tijd kwijt bent aan het typen van teksten, brengt spraakherkenning nog meer voordelen met zich mee. Denk hierbij aan het efficiënter werken op de computer. Er worden namelijk minder menselijke fouten gemaakt. Daarnaast wordt ook het vermogen om te multitasken verbeterd. Er zijn al verschillende bedrijven met hotlines voor klantenservice die van deze voordelen profiteren, omdat de software hen in staat stelt om hun klanten zonder live vertegenwoordiger te betrekken. 

 

Waar vind ik de juiste spraakherkenning software?

Als ondernemer kun jij dus zeker profiteren van de voordelen van spraakherkenning. Maar waar vind je nu geschikte spraakherkenning software die jou optimaal kan ondersteunen? Wij raden Dragon Software aan. Dit is een spraakherkenningssoftware die in de loop van de jaren ontwikkeld is tot een toonaangevende spraakherkenningssoftware. Inmiddels zijn er al veel verschillende versies geweest die er uiteindelijk voor gezorgd hebben dat de software helemaal up-to-date is en de laatste ontwikkelingen bevat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van artificiële intelligentie. 

 

Gebruik jouw stem!

Je kunt spraakherkenning eigenlijk overal voor gebruiken. Denk aan digitaal dicteren, transcriberen, het schrijven van e-mails, het maken van blogposts en nog veel meer. Je zet de software gewoon op jouw telefoon op computer en gaat aan het werk door jouw stem te gebruiken. Als jij dus minder tijd kwijt wilt zijn met het typen van teksten en meer tijd over wilt houden voor andere werkzaamheden en vrijheid, raden wij spraakherkenning dus zeker aan.