Zaken Punt
Image default
Elektronica en elektriciteit

Hoe zorg je goed voor je laptop?

Laptops zijn een essentieel onderdeel van het leven van veel mensen. De meeste mensen dragen een laptoptas als ze naar hun werk of school gaan. Ze worden ook veel gebruikt in bibliotheken en in coffeeshops. Tegenwoordig zijn laptops onmisbaar en bijna iedereen heeft er een. Laptops moeten echter goed worden verzorgd en goed worden onderhouden. Zo weet je zeker dat je laptop lang meegaat.

Bewaar je laptop in een omgeving met airconditioning

Een laptop is een stukje technologie, en net als alle andere soorten technologie kan deze gevoelig zijn voor schade als er niet goed voor wordt gezorgd. Een manier om ervoor te zorgen dat je laptop in goede staat blijft, is door hem in een omgeving met airconditioning te plaatsen wanneer je hem niet gebruikt. Dit lijkt misschien contra-intuïtief, omdat de meeste mensen aannemen dat warmte ervoor zorgt dat computers soepel blijven werken. Het tegendeel is echter waar. Door hitte kan je laptop oververhit raken en defect raken. Wil je je laptop gezond houden, bewaar je laptop dan bijvoorbeeld in een laptoptas dames en plaats deze in een koele omgeving. Zorg er in ieder geval voor dat deze niet in direct zonlicht staat.

Maak je laptop regelmatig schoon

Reinig het scherm met een zachte en pluisvrije doek. Gebruik een licht vochtige doek om vingerafdrukken van het scherm en andere vegen te verwijderen. Reinig het toetsenbord met een licht vochtige doek. Gebruik deze om al het vuil dat zich in de loop van de tijd op je toetsenbord heeft opgehoopt, weg te vegen. Dit omvat kruimels en andere voedseldeeltjes. Reinig de ventilatieopeningen en blaas ze uit. Als je laptop tijdens gebruik heet wordt, kan dit gedeeltelijk te wijten zijn aan stof dat verstopt zit in de ventilatieopeningen. Dit zorgt er niet alleen voor dat hij warmer wordt, maar ook sneller verslijt.

Als je laptop niet in gebruik is, zet hem dan uit of in de slaapstand

Als je je laptop niet gebruikt, zet hem dan uit of zet hem in de slaapstand. Je wilt je computer niet te lang aan laten staan, omdat dit de batterij leeg trekt. Dit betekent op zijn beurt dat je batterij niet zo lang meegaat tussen oplaadbeurten. Laat een laptop ook weer niet te lang in de slaapstand staan, omdat dit waardevol systeemgeheugen verbruikt en andere problemen met het besturingssysteem kan veroorzaken.