Zaken Punt
Image default
Bedrijvengidsen

Drie redenen waarom algemene voorwaarden op je website van belang zijn

Drie redenen waarom algemene voorwaarden op je website van belang zijn

Natuurlijk wil je als onderneming zakelijke problemen zoveel mogelijk voorkomen, zowel online als offline. Er zijn online meerdere mogelijkheden om jezelf te beschermen tegen risico’s, maar ook om klanten duidelijkheid te bieden. Onder andere bedrijfssoftware MKB gebruiken gaat je veel tijd en kosten besparen, maar ook het plaatsen van algemene voorwaarden op je website kunnen het verschil maken. hier lees je drie redenen waarom algemene voorwaarden op je website van belang zijn. 

Reden 1: Zekerheid voor jezelf en je klanten 

Een belangrijk voordeel van algemene voorwaarden is dat het zowel jou als je klant zekerheid en duidelijkheid biedt. In deze voorwaarden zijn de rechten en plichten van beide partijen opgesteld. Hierdoor is het altijd duidelijk wat de voorwaarden zijn en is de kans veel kleiner dat hier conflict over ontstaat. Door de komst van technologie wordt het plaatsen van online algemene voorwaarden nog makkelijker gemaakt. 

Reden 2: Bescherm jezelf tegen ondernemingsrisico’s 

Algemene voorwaarden beschermen jouw als ondernemer tegen risico’s. Het is mogelijk om via de voorwaarden de aansprakelijkheid van je onderneming deels of volledig uit te sluiten. Hiermee is het risico een stuk lager. Het is wel goed om te weten dat dit richting de consument niet altijd mogelijk is: consumenten worden veel in bescherming genomen dan bedrijven. Toch zorgen algemene voorwaarden wel voor helderheid bij de klant en daarom is het altijd handig om dit op de website te plaatsen. 

Reden 3: Kies voor tijdswinst en kostenbesparing

Met het plaatsen van algemene voorwaarden kun je heel wat tijd besparen. Alle afspraken en voorwaarden die je maakt met nieuwe klanten, staan al vast in de voorwaarden, waardoor je dit niet bij iedere klant opnieuw hoeft te doen. Dit kost daarnaast de klant ook veel tijd: vaak is het mogelijk om bij betaling het vakje aan te vinken met ‘Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden’. 

 

Meer weten over hoe je bepaalde zaken moet aanpakken als ondernemer? Via jouw MKB Desk ben je in de gelegenheid om meer informatie te lezen over tal van onderwerpen die jou als ondernemer aangaan. Van het kantoor verduurzamen of het maken van keuzes omtrent thuiswerken: dit zijn allemaal punten waar je mee te maken kunt krijgen binnen je bedrijf.  Bekijk de complete kennisbank en ontdek waardevolle informatie die jou verder helpt met je onderneming!

 

https://jouwmkbdesk.nl/