Zaken Punt
Image default
Financiële diensten

Bestbetaalde banen ter wereld

Banen binnen bedrijven die zich bezighouden met expat financieel advies, belastingzaken of andere taken binnen de financiële sector zijn vaak een erg goede inkomstenbron. Mensen die werken in dit soort bedrijven verdienen namelijk redelijk vaak een bovengemiddeld salaris per jaar.

Ook andere soort bedrijven scoren zeer goed wanneer het gaat om de salarissen die de werknemers kunnen verwachten. Zo geldt dit bijvoorbeeld ook voor bedrijven in de medische sector, denk maar eens aan een hersenchirurg of aan een huisarts. Ook banen binnen de medische sector waarbij de werknemers niet in een ziekenhuis of huisartsenpraktijk werken vallen hieronder. Denk bijvoorbeeld maar aan een apotheker.

Waar vind ik een goede baan?

Waar vind ik een goede baan? Dat is een vraag die veel mensen zichzelf stellen. Vaak bedoelen zij hier tussen mond en lippen door eigenlijk ‘’waar vind ik een goedbetaalde baan’’ mee. Om in aanmerking te komen voor een goedbetaalde functie binnen een bedrijf zijn er natuurlijk meerdere Eisen waaraan iemand moet kunnen voldoen. Zo is het, zoals we allemaal wel zullen weten, belangrijk om een goed diploma te hebben. Met een WO Bachelor in Finance zal je natuurlijk meer salaris verdienen dan met een MBO diploma financieel medewerker. Ook is het belangrijk dat je kan laten zien over voldoende werkervaring te beschikken.

De uitzonderingen

De meeste mensen zullen echter zeggen dat de rijkste mensen die zij zich kunnen voorstellen niet altijd chirurgen, financiële analisten of apothekers zijn. Hier hebben zij ook inderdaad gelijk in.

Echter zullen de voorbeelden die zij waarschijnlijk in gedachten hebben, meestal ook uitzonderingen op de regel zijn. Zo weet natuurlijk iedereen dat topvoetballers en andere atleten miljoenen euro’s per maand kunnen verdienen. Voor de meeste mensen is dit echter geen makkelijk bereikbare baan onder normale omstandigheden. Ditzelfde geldt voor zangers, zangeressen, acteurs en andere artiesten. Als laatste hebben we natuurlijk de groep met allerrijkste mensen, denk maar aan Bill Gates en Elon Musk. Ook dit soort rijkdom is bijna onmogelijk te vergaren voor de gemiddelde person.