Zaken Punt
Image default
Financiële diensten

Een goede kredietverzekering afsluiten

Een goede kredietverzekering afsluiten kan voor verschillende ondernemers van grote waarde zijn. Vooral in een branche waar het risico nu eenmaal wat groter is, is dit een slim idee. Denk bijvoorbeeld aan de handel met veel import en export. Daar is het risico altijd wat groter door het internationale karakter. Op deze manier kan je dat dan goed opvangen. Zeker wanneer je internationaal werk en je zelf als ondernemer niet op alle plekken tegelijk kunt zijn.

Passend bij de onderneming

Voor een kredietverzekering Coface of een andere specialist inschakelen is altijd aan te raden. Het is een manier om er zeker van te zijn dat de verzekering precies op maat is. Er wordt altijd gekeken naar de behoeften die je als ondernemer hebt en hoe hier het best aan voldaan kan worden. Voor een grote onderneming die internationaal opereert is dat natuurlijk anders dan voor een kleinschalige, regionale speler. Het is fijn wanneer hierop gelet wordt.

Genieten van extra mogelijkheden

De reden om zeker te zijn dat je er optimaal van kan profteren is dat er ook veel extra mogelijkheden worden geboden. Zo is het bijvoorbeeld fijn om de verzekering te richten op bepaalde opdrachten. Zo hoef je dus ook niet te betalen voor situaties waarin eigenlijk geen risico bestaat. Hetzelfde gaat voor het richten van de verzekering op debiteuren die meer risico vormen. Het is van grote waarde om dit op die manier aan te pakken.

Genieten van de voordelen

De kredietverzekering biedt allerlei verschillende soorten voordelen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de kredietwaardigheid van klanten beter te toetsen. Dat helpt om bijvoorbeeld de betalingsvoorwaarden aan te passen. Of om ervoor te kiezen om een bepaald risico niet aan te gaan als ondernemer. Het is wel heel belangrijk om dit soort hulpmiddelen geboden te krijgen. Het werken met de verzekering neemt veel zorgen weg.