Zaken Punt
Image default
Zakelijke dienstverlening

Hardware laten recyclen, een goed idee?

Iedereen heeft er mee te maken in meer of mindere mate: hardware. Of het nu gaat om particulier of zakelijk gebruik en het een laptop, computer of een externe harde schijf betreft, allemaal zijn ze op een bepaald moment toe aan vervanging. Op zo’n moment rijst de vraag: Wat doe je er mee? Helaas zijn er veel mensen die denken dat enkel hun persoonlijke data er afhalen voldoende is. Daarna kan het product aan de straat, bij wijze van. Het beste antwoord moet eigenlijk zijn dat het verstandiger is om uw hardware te laten recyclen. We vertellen u graag, waarom dit zo is.

Milieubewust

Hardware laten recyclen is een verstandige keuze als het gaat om duurzaamheid. In alle genoemde producten zitten namelijk grondstoffen die op deze manier hergebruikt kunnen worden. Daar waar u mogelijk zelf denkt dat een product echt afgeschreven is, zien bedrijven bovendien nog wel eens de mogelijkheid tot refurbishing. Een term die steeds meer in opkomst is en die aangeeft dat een product, na een grondige interne schoonmaakbeurt en vervanging van defecte onderdelen, weer gebruikt kan worden.

Is zelf doen wel zo veilig?

Nee, luidt hier het korte antwoord. Veelal gaat het bij hardware toch om privacygevoelige informatie en u wilt te allen tijde voorkomen dat deze informatie in de verkeerde handen terecht komt. Wilt u er dus zeker van zijn dat het veilig gebeurd, dan kiest u er voor om uw hardware te laten recyclen door een it specialist. Naast de zekerheid dat uw gegevens daadwerkelijk vernietigd worden, zijn er ook wettelijke eisen verbonden aan recyclen. Nog een goede reden dus om het te laten doen door iemand met de juiste kennis van zaken.

Computers

Ga voor gemak

Het is nu eenmaal zo dat hardware producten niet zomaar bij het afval kunnen. U dient dus zorgt te dragen voor het verantwoord afvoeren hiervan. Naast het voordeel van veiligheid, komt hier het voordeel van gemak kijken als je dit door een professional laat doen. Er zijn veel bedrijven die zelfs een ophaalservice aanbieden. Je hebt er dus eigenlijk geen omkijken naar als je hier voor kiest.

Daar hangt vast een prijskaartje aan?
Natuurlijk zijn er kosten aan verbonden. U schakelt tenslotte een bedrijf in en die werkt niet voor niks. Maar wist u ook dat het goed mogelijk is om nog geld terug te krijgen voor uw oude apparatuur? Het zou dus wel eens wat leuks op kunnen leveren, zeker wanneer het gaat om een groot aantal producten van bijvoorbeeld uw bedrijf.

Uiteindelijk is het aan u om een afweging te maken. De voordelen zijn in ieder geval duidelijk. Gaat u voor gratis zelf doen, maar onvoldoende veilig en waarschijnlijk niet milieubewust of: betaald, vertrouwd en verantwoord door een professionele it specialist? De keuze is aan u.