Zaken Punt
Image default
Boekhouding

Tips om een kamer te huren als student

De laatste jaren klagen steeds meer studenten over het woningtekort in steden zoals Amsterdam, Utrecht, Nijmegen en Maastricht. Wanneer je binnenkort gaat studeren is het dus echt belangrijk dat je vroeg op zoek gaat. De kans is namelijk groot wanneer je laat begint dat je uiteindelijk nog niks hebt gevonden! Lees de onderstaande tips om als student zijnde zo snel mogelijk aan een kamer te komen.

Particuliere huur

Kijk goed rond naar het huren van een kamer van een particulier. Een particulier is vaak minder streng met het opvragen van jouw jaarloon of salaris. Veel appartementen en studio’s die van woningbouwverenigingen komen zijn erg selectief en je moet vaak een inkomensbewijs laten zien. Je bent natuurlijk een student en hebt dus nog niet echt een inkomen. Kijk dus zeker naar de particuliere huursector. Naast bekende kun je ook rondvragen of aan mede studenten vragen waar zij huren en hoe je daarmee in contact komt. Het plaatsen van een oproep is ook een optie maar wees voorzichtig!

Hospiteren

Zorg dat je veel berichten in Facebook groepen zet over je zoektocht naar je kamer. In veel studentensteden moet je hospiteren wanneer je naar een kamerbezichtiging gaat. Dit betekent dat het huis je eerst wilt leren kennen. Dit kan nogal veel druk opleveren aangezien je vaak in competitie staat met andere studenten die in het huis willen wonen. Toch hoef je jezelf niet teveel zorgen maken hierom. Je moet zeker jezelf zijn. Als je merkt dat de mensen van het huis niet echt een klik met je hebben is dit ook helemaal niet erg. Het is dan jammer dat je geen kamer hebt gevonden, maar wil je echt de komende jaren met mensen samen wonen die je eigenlijk niet super aardig vindt? Geef de hoop dus vooral niet op en blijf door hospiteren. Je zult uiteindelijk echt wel je plekje vinden!

https://www.huurstunt.nl/huren/nederland/