Zaken Punt
Image default
Bedrijvengidsen

Welke stoelen schaft u aan als bedrijf voor bezoekers?

Als je een bedrijf hebt dat veel bezoekers ontvangt, is het een must om stoelen aan te schaffen die functioneel en comfortabel zijn. Maar welke stoelen bestel je dan? Er zijn verschillende stoelen, elk met hun eigen set van voordelen. In dit artikel kom je erachter welke die zijn en welke stoelen het best geschikt zijn voor jouw bedrijf.

Conferentiestoelen

Alhoewel je hierbij denkt aan vergaderen, is het van belang om soortgelijke stoelen te kiezen voor het ontvangen van bezoekers. Deze conferentiestoelen passen immers bij het interieur van bedrijfsgebouwen, waardoor het imago van jouw bedrijf niet lijdt als gevolg van een slechte keus.

Standaard conferentiestoel

Een 4-poots vergaderstoel is het model dat iedereen kent. Deze stoelen zie je min of meer overal, en alhoewel ze niet al teveel doen qua comfort, zijn deze stoelen heel voordelig als het gaat om ruimte vrijmaken—je kunt ze gewoon op elkaar stapelen. Als je dus vaak een lege ruimte nodig hebt binnen jouw kantoor, zijn standaard vergaderstoelen jouw beste keus.

Slede vergaderstoelen

Deze stoelen zijn de beste optie als het gaat om comfort, omdat deze kunnen buigen en daardoor flexibel aanvoelen. Een slede vergaderstoel ziet er trouwens chique en luxer uit—dus zeker een stoel waaraan je moet denken als je van plan bent jouw conferentieruimte een luxe uitstraling te geven. Ook deze zijn opstapelbaar, waardoor je heel gauw je ruimte kunt vrijmaken als dat nodig is.

Verrijdbaar model

Voor een bedrijf waar esthetica op het voorfront staat, zijn verrijdbare stoelen de enige keus. Deze zitten meestal best comfortabel vanwege het materiaal, stof. Het voordeel met deze stoelen is dat je heel wat bewegingsvrijheid hebt. Zeker een stoel om aan te denken als je vaak in en uit je stoel moet. Dus comfort voor een ieder en mobiele vrijheid voor jou—zo sla je twee vliegen in één klap!

Stoelen

Stoelen bij evenementen

Ook kan het voorkomen dat je bezoekers ontvangt in een niet-werkgerelateerde setting. Denk bijvoorbeeld aan feestjes, waar je dan veel meer bezoekers ontvangt dan normaal. Natuurlijk kun je dan een zaal inhuren, maar als je dan echt je werkruimte moet gebruiken hiervoor, heb je heel wat keus als het gaat om stoelen.

Je kunt hiervoor normale stoelen gebruiken, maar een andere optie is een stoel voor het staand of zit-staand vergaderen. Deze zijn in principe krukken, waarbij je dan de keus hebt tussen een harde zitting zoals plastic, of een zachte zitting vervaardigd uit stof. Het voordeel van deze stoelen is dat ze weinig ruimte innemen. Zorg er wel voor dat je toch genoeg stoelen hebt met een leuning—niet een ieder is een fan van krukken.

Comfort in wachtruimten

Het is van belang dat je je klanten het maximale biedt aan comfort. Daarom zorg je dus ook voor banken of stoelen in de wachtruimten. Hiervoor hoef je natuurlijk geen dure stoelen te kiezen, maar een slede vergaderstoel is ook hier je beste maat. De luxe uitstraling is dan in het gehele gebouw aanwezig. Metalen banken zijn hiervoor ook een optie.